2014-03-07 14:49:05• hírek • Szatmár.ro

Fát ültetnek a Túr Menti Védett Területeken

Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti, partnerségben a Túrterebes Polgármesteri Hivatalával és a Túrterebesi Szarvasmarhatartók Egyesületével szombaton, azaz március 15-én faültetési akciót szervez a Túr Menti Védett Területeken.

Az akciót a Szatmár Megyei Tanács támogatja közel 2500 kocsányos tölgy csemetével. A faültetésre Túrterebes közelében kerül majd sor, a község 2009-ben bezárt szeméttelepét kívánják a szervezők beültetni.

Az akció nyitott bárki számára, a szervezők minden segítő kezet szívesen várnak. Találkozás szombaton, március 15-én reggel 9 órakor lesz a Túrterebes Polgármesteri Hivatal előtti parkolóban.

Az EKE - Szatmárnémeti minden évben megszervezi, a már lassan hagyományossá váló akciót a Túr Menti Védett Területeken. A tavalyi évben a Túr folyó egy régi holtágának partját ültették be közzel, 3000 csemetével a személyi jövedelemadó felajánlott 2%-ából.

„Mint a Túr Menti Védett Területek hivatalos gondnoka, az EKE - Szatmárnémeti feladatának tekinti a múltban tönkretett élőhelyek rehabilitálását. Ennek érdekében az elmúlt években több ízben is próbálkoztunk felhagyott területek visszaerdősítésével, fáslegelők létrehozásával, a felajánlott jövedelemadók 2%-ából" - mondja Márk-Nagy János, az Erdélyi Kárpát Egyesület szatmárnémeti szervezetének ügyvezető igazgatója a következőket mondta:

Az akció befejeztével a szervezők minden résztvevőt szeretettel várnak egy jól megérdemelt gulyás elfogyasztására.

Faültetési akciót szerveznek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: